سازگارکننده در کامپاندهای پایه SBS

دسته محصول: سازگارکننده های مالئیکه

برای کسب اطلاعات بیش‌تر با ما تماس بگیرید:

021-44787138

با گسترش کاربرد پلاستیک‌ها در صنایع مختلف، مواد تقویت کننده‌ای چون کامپاندها و مستربچ‌ها وارد بازار شده اند که با تقویت خواص پلیمری مواد اولیه، به تولید محصولاتی با کیفیت بالاتر کمک می‌کنند. کامپاندها خود از اجزای مختلفی چون پایه پلیمری، مواد افزودنی و سازگارکننده‌ها تشکیل شده اند که عملکرد درست هر یک از این اجزا در کنار هم، باعث ترکیب یکنواخت این ماده تقویت کننده با پلیمرها می‌شود. همراه ما باشید تا در این مقاله با سازگارکننده در کامپاندهای پایه SBS و کاربردهای آن آشنا شویم.

آشنایی با سازگارکننده در کامپاندهای پایه SBS

SBS یا استایرن بوتادین استایرن، نوعی ترموپلاستیک الاستومری است که پارامترهایی چون نوع ساختار شیمیایی، درصد استایرن، درصد دی بلاک، درصد مواد فرار و ناخالص، درصد روغن و… خواص این کامپاند را مشخص می‌کند. سازگارکننده این کامپاند با ایجاد پیوند قوی میان مواد افزودنی و پایه SBS باعث ایجاد ترکیبی یکنواخت و همگن می‌شود که کیفیت لازم را برای این نوع کامپاند ایجاد می‌کنند. بنابراین سازگارکننده در کامپاندهای پایه SBS نقشی حیاتی در تولید این مواد تقویت کننده ایفا می‌کنند که در صورت عدم استفاده از آن، شاهد از هم گسیختگی اجزای کامپاند خواهیم بود.

قیمت سازگارکننده در کامپاندهای پایه SBS

سازگارکننده‌ها خود وابسته به شیوه تولید و ساختار فیزیکی و شیمیایی آن کیفیات متفاوتی دارند. بنابراین نمی‌توان قیمت واحدی برای این مواد در نظر گرفت. بهتر است با مشخص کردن نیاز محصولات تولیدی خود و همچنین کیفیاتی چون مقاومت کامپاند در شرایط مختلف، نسبت به استعلام قیمت سازگارکننده در کامپاندهای پایه SBS اقدام کنید. برای دریافت اطلاعات صحیح می‌توانید از متخصصان این حوزه و یا مشاوران فروش تولیدکنندگان مختلف کمک بگیرید و ضمن آگاهی از خدمات و شیوه تولید آن‌ها، قیمت محصول را نیز شناسایی کنید. در آخر با مقایسه قیمت و کیفیت محصولات تولیدی، می‌توان سازگارکننده باکیفیت و مقرون به صرفه را شناسایی کرد. همچنین در خرید سازگارکننده برای کامپاند SBS می‌توان برای اطمینان از کیفیت این محصول، نمونه‌های آزمایشی تهیه کرد و بعد از استفاده و عملکرد درست آن، برای خرید میزان بیشتر و استفاده دائمی از سازگارکننده در کامپاندهای پایه SBS اقدام نمود.

کاربرد سازگارکننده در کامپاند‌های پایه SBS

SBSها با انعطاف پذیری بالا و استحکام کششی مناسب به صورت گرانول‌های متراکم و یا پفکی وارد بازار می‌شوند که از عوامل اصلی این خواص می‌توان به سازگارکننده آن اشاره کرد. سختی این نوع کامپاند به نسبت پایین‌تر است و مقاومت UV مناسبی ندارد. اما به دلیل شفافیت و فرآیند پذیری، خواص مکانیکی و اصلاح پذیری بالایی دارد و در صنایع بسیاری استفاده می‌شود. از کاربرد سازگارکننده در کامپاندهای پایه SBS به طور غیرمستقیم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • اصلاح کنندگی آسفالت و ایزوگام
  • اصلاح کننده ضربه ABS، PS و HIPS
  • انواع چسب اسپری، گرما نرم، فوری و…
  • زیره کفش

برای استفاده از سازگارکننده در کامپاندهای SBS باید به میزان آن نیز توجه شود، زیرا در صورت استفاده بیش از حد، می‌تواند پایداری ساختار آن را با اختلال مواجه کند. در نتیجه این نوع کامپاند دیگر کاربردی در صنایع نخواهند داشت و تولیدکننده با ضرر مالی زیادی روبه‌رو خواهد شد.

مزایای سازگارکننده در کامپاندهای پایه SEBS

مزایای سازگاری در ترکیبات پایه SEBS (استایرن-اتیلن-بوتیلن-استایرن) به مزایای به دست آمده از اصلاح یا تنظیم خواص مواد مبتنی بر SEBS برای برآوردن نیازهای کاربردی خاص اشاره دارد. این سازگاری‌ها را می‌توان از طریق افزودن افزودنی‌ها، پرکننده‌ها یا اصلاح کننده‌های مختلف به ماتریس پلیمری SEBS به دست آورد. در ادامه به برخی از مزایای سازگاری رایج مرتبط با ترکیبات پایه SEBS اشاره می‌کنیم:

  • با ترکیب پرکننده‌ها یا عوامل تقویت کننده، مانند الیاف شیشه یا نانوذرات می‌توان خواص مکانیکی SEBS را افزایش داد. این شامل بهبود در استحکام کششی، مقاومت در برابر ضربه و دوام کلی است که باعث می‌شود مواد برای کاربردهایی که نیاز به عملکرد قوی دارند مناسب باشد.
  • سازگارکننده در کامپاندهای پایه SEBS ممکن است با افزودنی‌ها اصلاح شود تا مقاومت آن در برابر حرارت و تخریب اکسیداتیو بهبود یابد. این سازگاری به ویژه در کاربردهایی که مواد در معرض دماهای بالا یا تنش حرارتی طولانی مدت قرار می‌گیرند، مفید است.
  • سازگارکننده در کامپاندهای پایه SEBS به دلیل خواص الاستومری خود شناخته شده است که انعطاف پذیری و نرمی را ارائه می‌دهد. سازگاری‌‌هایی را می‌توان برای تنظیم سختی، انعطاف پذیری و نرمی پلیمر برای برآوردن نیازهای خاص برای کاربردهای مختلف، مانند تولید مواد نرم یا بسته بندی انعطاف پذیر انجام داد.
  • سازگارکننده در کامپاندهای پایه SEBS را می‌توان در کاربردهای چسب استفاده کرد که در آن خواص چسبندگی آن را می‌توان برای چسبیدن به لایه‌های مختلف تطبیق داد. علاوه بر این، سازگار کننده‌ها را می‌توان برای بهبود چسبندگی زمانی که SEBS با پلیمرهای دیگر مخلوط می‌شود، اضافه کرد.
  • تثبیت کننده‌های UV را می‌توان در فرمولاسیون SEBS گنجانید تا مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) را افزایش دهد، از تخریب جلوگیری کند و خواص مواد را در دوره‌های طولانی قرار گرفتن در فضای باز حفظ کند.
  • سازگاری‌هایی را می‌توان برای بهبود مقاومت SEBS در برابر مواد شیمیایی خاص انجام داد و آن را برای کاربردهایی که قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی تهاجمی نگران کننده است مناسب می‌کند.
  • ممکن است افزودنی‌هایی برای تسهیل پردازش SEBS در طول تولید معرفی شوند. این می‌تواند شامل کاهش ویسکوزیته مذاب، بهبود جریان مذاب یا به حداقل رساندن چالش‌های پردازش باشد که منجر به افزایش کارایی در تولید می‌شود.
  • اصلاح فرمولاسیون SEBS نیز می‌تواند با در نظر گرفتن ملاحظات هزینه انجام شود. با بهینه‌سازی استفاده از افزودنی‌ها یا پرکننده‌ها، تولیدکنندگان می‌توانند ضمن مدیریت مؤثر هزینه‌ها، به ویژگی‌های عملکردی مطلوب دست یابند.

نکات مهم در تهیه و نگهداری سازگارکننده در کامپاندهای پایه SBS

سازگارکننده در کامپاندهای SBS با اصلاح کنندگی پلیمرهای پایه استایرن و استحکام بالا، کمک زیادی به تولید محصولات پلاستیکی در صنایع مختلف می‌کند و به دلیل قیمت پایین، تولید محصولات پلاستیکی را با صرفه اقتصادی بیشتری همراه می‌کند. در ادامه به بررسی نکات تکمیلی در استفاده از این نوع سازگارکننده می‌پردازیم.

  • سازگارکننده SBS با پلیمرهای PS، PP و EVA سازگار است.
  • در فرمولاسیون‌های پایه SBS باید از روغن‌های نفتنیک به دلیل سازگاری بالا استفاده شود.
  • این سازگارکننده در برابر حلال‌های غیرقطبی حلالیت بالایی دارد.
  • به دلیل ساختار حساس بهتر است این سازگارکننده دور از گرما و منبع آتش قرار گیرد.
  • محل انبار این مواد باید خشک و خنک و مجهز به سیستم تهویه هوا باشد.

جمع بندی

سازگارکننده در کامپاندهای پایه SBS، یکی از اصلی‌ترین ترکیبات کامپاند SBS هستند که انتخاب درست آن تاثیر بسیاری بر کیفیت محصولات تولیدی دارد. کامپاند به عنوان یک ماده اصلاح کننده باید از ویژگی‌های ساختاری پایداری برخوردار باشد تا در ترکیب با پلیمرهای دیگر، به اصلاح خواص آن‌ها کمک کند. بنابراین سازگارکننده به عنوان عامل پیوند دهنده اجزای این ماده، تاثیر بسیاری بر عملکرد آن دارد. به همین دلیل ما در این مقاله سعی کرده ایم با بررسی سازگارکننده در کامپاندهای پایه SBS و کاربرد آن، به شما در شناخت بیشتر این محصول کمک کنیم.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “سازگارکننده در کامپاندهای پایه SBS”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *